2016

Za chvíli se dočkáme

03.12.2016 20:49

Prosincové dny začínáme pomalu odškrtávat z kalendáře. Je to až k nevíře, že to tak rychle letí. Přijde mi, že vůbec nic nestíhám, přesto ale toho zvládnu i tak dost. Podle mého dřívějšího já, ale hodně málo! Hold jiné priority teď mám a některé věci jdou do pozadí.

Se staronovou sociální rolí jsem se relativně popasoval, i když mám stále občas nějaké ty pochybnosti. Je to náročné, ale taky skvělé! ;) Proto to dělám, i když některé štvu a třeba jiné zase těším. Snad všechno dopadne dobře, tak jak doufám ;).

Rozhodl jsem se, že svoji žurnalistickou "práci" pověsím na hřebík. Beru to spíš jako povinnost než hobby, což není dobře. Takže konečně se budu moci věnovat více svému psaní - i když až po diplomové práci, která mě straší (více spíš ale poslední krok přes mrtvoly) - a taky těm kolem mě, které pěkně zanedbávám. Pepo, Pepo!

Adventní čas slouží ke zpomalení a zastavení se, tak to také udělejte. Nepřehánějte to s dárky, ba naopak zkuste si tenhle čas užít, vždyť pomalu a jistě přicházejí...Vánoce ;).

Josef Němec

Začátek i konec všeho

15.09.2016 15:51

Teploty stále ještě atakují vysoká čísla, slunce se snaží vyhrávat nad mraky a deštěm a mlhy naštěstí ještě tolik nejsou. Ale je mi jasné, že léto již končí a podzim je za dveřmi.

Přesto budu na ty červnové, červencové i ty srpnové časy roku 2016 vzpomínat v dobrém. Brigáda, učení, sportovní odpočinek, mírné psaní a vymýšlení různých věcí - možná i nějakých kravin - a postupné pracovní nasazení s těmi, kteří by nejraději seděli doma a věnovali se různým médiím, které mají k dispozici.

Jsem zároveň rád, že jsem měl možnost se účastnit skvělého kurzu u moře, kde člověk silně zrelaxoval a nabil se energií, kterou člověk bude potřebovat v následujících dnech a měsících.

Dnešek byl pro mě významným dnem. Není to jen proto, že měla výročí skvělá spisovatelka, která by oslavila 126 let a jejíž knihy prostě budou nadále populární, Agatha Christie (*1890); ale také z důvodu, že se konal ve Strakonicích Běh naděje, který alespoň trochu připomněl životní peripetie Terryho Foxe; a zároveň proběhla premiéra prvního dílu šesté řady American horror story, která snad bude stejně tak úspěšná jako těch pět předchozích. A to je jen začátek podzimní sezóny seriálů.

Pokud vám v životě něco vadí, řekněte to na rovinu a nenechte se tím zároveň otrávit, vždyť za 100 dní - ano, již za sto dní - budou vánoční svátky ;)

Josef Němec

Poznání jen tak nezabijí

02.07.2016 11:43

Letní měsíce otevírají mnohá dobrodružství, která bychom během roku jen tak nezkusila, a to z různých důvodů. Je totiž čas odpočinku a dovolených, mějte to na paměti.

Ano, možná se Vám během roku nakupilo mnoho věcí, které jindy než o prázdninách nestíháte, ale když to počkalo takovou dobu, tak o nějaký ten den by se to posunout mohlo. Pozor na ten přehnaný workoholismus a vnitřní touhu potom, abyste všechno vyřešili.

Ačkoliv jsem doufal a věřil, že od června do září se budu věnovat taky jen zaslouženému volnu, nebylo a nebude tomu tak úplně ;). Šestý měsíc v roce byl ve znamení vyučování; červenec a část srpna budou o brigádě, zbytek osmého měsíce naopak bude o učení se na další státnice a září přinese dovolenou na jihovýchodě Evropy;)

Není toho málo, ale já se rád překonávám. Měl by být snad čas i na tvorbu různých věcí, sport, nějaké ty akce a výlety, což vlastně beru jako zasloužený relax.

Ať žije volno! ;))

Josef Němec

Klídek, leháro a zase jenom klídek

30.05.2016 16:12

Úspěch bývá jedinečný a nezapomenutelný. Každý jej zažil, a pokud ne, tak určitě ještě někdy zažije. Mně se letos povedlo zakončit zkouškové relativně brzy, a to je prostě bomba! Mám konečně čas na věci, které jsem opomíjel, jako jsou knihy, cestování, věnování se lidem kolem mě. Takže to rád a s chutí napravím! ;))

Začátkem května proběhla zahraniční geografická exkurze, kde člověk načerpal energii, nové zážitky a poznal nové známé i přátele, což vůbec nebylo špatné. Až na tu dlouhou cestu autobusem a některé nedorozumění. Ale co, o tom je přeci také život.

Užívejte nadcházející červnové dny, protože každý den stojí za to žít naplno ;)

Josef Němec

Odhodlanost na prvním místě

27.04.2016 21:27

Zanedbávám, co to dá. Moje múza by byla nejspíše hodně produktivní, ale její drsnější sestra prokrastinace vítězí na plné čáře, což je vidět i na inovaci mého blogu. Po letech jsem totiž přešel ze starého na nový, ale většina věcí byla zachována, mimo hlavní šablonu a adresu blogu; místo toho abych dodělával věci do školy.

Nadále se věnuji žurnalistice, ale i pokračuji polehoučku v psaní některých věcí, které byly odejmuty mnou samotným na druhou kolej, což byla škoda.

Ale již žádné sliby, ale činy! Takže s chutí do práce ;)

Josef Němec

O den navíc

23.02.2016 11:22

Snažím se vyvážit SVŮJ čas mezi školou a povinnostmi do ní; tvorbou článků, rozhovorů a recenzí; sportovními aktivitami; přáteli a odpočinkem...a kupodivu se mi to zatím daří ;). Mám tolik snů, které se mi postupně plní, i když třeba jen k nim kráčím pomalými krůčky, ale nevzdávám to, protože se k nim přeci přibližuji :).

Doufám a věřím, že stíháte vše, co chcete, a pokud ne, tak si udělejte VOLNO - slyšíte správně, nenechte přehlušit svoje morální já, které říká, že to prostě nepočká, ta práce, co leží před vámi; nemá pravdu! A udělejte proto něco, co vás uklidňuje a dá do pohody.

Josef Němec

P. S. Můj mozek se snaží vymyslet nejen pedagogickou analýzu ke státnicím, ale také pokračovat v ději příběhů a také započíst s diplomovou prací...už by bylo na čase...ale teď chvíle klidu u knihy Deona Meyera, který nyní dokončuje nové dílo, tak mi nemůže odpovědět na mé všetečné otázky, no nevadí, třeba příště ;)