2020

Všichni jsme na jedné lodi, ale spolu!

30.03.2020 21:30

Čas nehraje roli, a přesto každý z nás ví, že je tak trochu jeho otrokem. Přišli jsme na svět a víme, že jsme předurčeni k tomu, že někdy se zase vrátíme zpátky do věčného koloběhu vesmíru. Někdo dříve, někdo později, ani ne tak podle zásluh, ale podle energie, kterou jsme získaii, a je jen na nás, jak ji dokážeme využít nebo zahodit.

Ano, nyní - ne však nejspíš naposledy - se cítíme, že jsme opravdu maličkými mravenci, možná ještě menšími organismy, v globálním měřítku. Je tedy opravdu důležité spěchat, pracovat naplno a mít nedostatek? Proč závidíme a pomlouváme? Proč myslíme jen na sebe a své potěšení?

Válka, smrt, ztráta,...můžeme to pojmenovat různě, vždy to je jen zkouška, která nás může posílit, uvést do stagnace anebo naprosto zničit. Buďme silní, optimističtí a využijme tenhle koronavirový status k tomu, abychom došli k vnitřnímu naplnění své duše a naplnili radost srdcím okolo. Buďme k sobě milí a hodní, vždyť to umíme. Je přeci krásné vidět a slyšet tu soudržnost lidí se zákazy, pomocí a snahou překonat tenhle čas, nenechat nás padnout až na dno.

I já v těchto dnech přemýšlím, jestli mé dosavadní činy jsou správné, co lze změnit, z čeho se můžu poučit a jak žít dál ;). Nežiji jen vzpomínkami na to, co jsem prožil (ač to bylo nádherné), čerpám z toho pouze energii a měním své priority. Konečně cítím určitou potřebu být více prospěšnější svému okolí a taky svému já, a to nejen psaním...nějaký jsem byl před koronavirem a nějaký budu i po něm, až zpětně budu moci hodnotit, jestli to bylo dobré anebo to nebylo zrovna nejlepší.

Vytrvejte a snažte se najít v sami sobě potěchu, svůj životní cíl i sen, který budete směřovat ke zdárnému průběhu i konci.

Josef Němec