2017

Svoboda není samozřejmost

17.11.2017 21:15

Památník sametové revoluce

Kdy jindy si připomínat krutosti nacistické okupace (zabití studenta Jana Opletala, vraždy vrcholných představitelů studentstva, jejich odsunu do koncentračních táborů a zavření vysokých škol v českých zemích v roce 1939) a studentské protesty, které vyústily v sametovou revoluci (konec nadvlády jedné strany v roce 1989), než v tento den.

17. listopad v sobě skrývá NADĚJI a SÍLU těch, kteří dokázali bojovat proti bezpráví a těm, kteří "mysleli na dobro všech". Nezapomeňme na odkaz fyzicky poražených ale vnitřně silných, nenechme se přesvědčit, že doba předešlá byla lepší než tato, vždyť lidé umírali za pravdu a za to, abychom se my mohli mít lépe.

Ať žije doba individuální svobody, važme si ji a nenechme si ji nikdy vzít!

"Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí!" (Václav Havel)

Josef Němec

Nevzdávat se, to něco stojí

25.09.2017 15:41

Letní měsíci už skončily, ale ve mně nadále ještě léto doznívá. Čerpám z něj energii a vzpomínám na skvělé zážitky, které mě potkaly.

Cestování dopadlo na jedničku s hvězdičkou! Poznal jsem nové osoby, které mě zase nasměrovaly určitým směrem, za což jsem jim vděčný. A ničeho nelituji, protože kdyby to tak bylo, tak nedělám do konce života nic jiného.

A o tom ten život přeci není. Sportování probíhalo naštěstí skoro denně, počasí k tomu docela přispívalo. Na četbu i psaní se dostalo, přesto jsem ale nepokročil s jinými věcmi. Ale to se napraví.

Školní rok je v plném proudu a já už vím, jak snadný a fajn rok to bude, ale také jak náročné bude s některými vydržet. Ale to je na tom to super!

Je těžké, srovnat se s tím, že něco nebo někdo odchází z našich životů...ale k životu to patří a čas ty rány opravdu hojí. Myslím na Vás všechny, co mi chybíte. Ať je Vám tam dobře...

Josef Němec

Horská dráha směrem nahoru

15.06.2017 17:12

Dlouho jsem nenapsal žádnou řádku, ale nechci se vymlouvat na to, že by nebyl čas. Nějaký přeci jen byl, ale strávil jsem jej prostě jinak. Možná smysluplněji, možná ne.

Konečně mohu říci, že ten život opravdu stojí za to! Postupně si plním své sny (nejen ten zaběhnutý půl maraton, na který jsem ale opravdu pyšný) a odstraňuji překážky, které se mi naskytly. Plnohodnotně mohu vyučovat své žáky, kterým snad předám i něco, co by se jim později mohlo někdy hodit. Občas mě štvou, ale většinou mě těší ;) a to nejen při tvorbě školního časopisu nebo na sportovních kláních.

Čeká mě ještě plno věcí, které bych rád do konce roku vyřešil. Přesto začíná psaní dostávat určitou prioritu, protože TPJ mě nenechává pořádně spát. Chce, aby jeho příběh byl konečně vyprávěn a dokončen. Tak mu to splním a vlastně i sobě.

Ať letní měsíce nepřinesou žádné strasti a bolesti, ale naopak radosti a nové zkušenosti z nezapomenutelných zážitků.

Josef Němec

Tenhle rok bude stát za to!

18.02.2017 20:14

Není to jen z mé hlavy, ale tvrdí to mnoho lidí kolem mě. A mají nejspíš pravdu! S pozitivním přístupem a myšlenkami se opravdu vše obrací tím správným směrem. Člověk si uvědomil, že i když ho mnoho věcí štve, nedokázal by bez nich vůbec existovat. Byla by to nuda a ten život by byl hrozně jednotvárný a monotónní.

Ačkoliv se někdy potýkáme s náročnými situacemi, existují lidé kolem nás, kteří nás podporují a drží nad vodou. A já takové mám! Děkuji jim za to, že mohu být v jejich přítomnosti a že mi pomůžou, když mi hrozí nějaká ta životní propast.

Další životní krok mám za sebou, i když ještě jedna kaňka to narušuje, ale brzy bude i ona vyčištěna ;). Vyžívám se nyní ve vyučování, v pomáhání se školním časopisem, ale i dalších věcech, které mě vnitřně naplňují. Nadále sportuji, snažím se psát a kulturně žít - mohu doporučit nový muzikálový hit Ples upírů, který je zase něčím jiným, co obohacuje tuto scénu.

Užívejte života, ale nezapomeňte, že s tím jdou ruku v ruce i povinnosti. Bohužel anebo bohudík.

Josef Němec